Training 3D situatii de urgenta

XVR Sim este un software de realitate virtuala pentru educație, formare profesională și de analiză pentru managementul intervențiilor pentru sectorul public si privat. De asemenea, se poate utiliza de către personalul cu atribuții în domeniul infrastructurii critice, companiile de securitate, serviciile private pentru situatii de urgenta, autoritățile portuare, aeroportuare si petro-chimice.

XVR Sim are implementata o bibliotecă de medii 3D și o bibliotecă de persoane animate 3D (atât vătămate cât și nevătămate), obiecte animate 3D (cum ar fi incendii, vehicule avariate) și vehicule pentru inteventie animate 3D, personal și echipamente. Se poate crea orice scenariu prin glisarea și fixarea obiectelor din bibliotecă în mediul înconjurător și grupa o serie de obiecte animate într-o succesiune de evenimente în scenariu.

De exemplu XVR permite cursantilor instruirea pentru a recunoaste vizual semne și pericole. De exemplu, un pompier care observa degajarea de fum intr-un tunel, un politist care trebuie sa gaseasca urme medico-legale ale unei crime sau o asistenta medicala care efectueaza triajul bazat pe culoarea pielii și pozitia victimei. Realitatea Virtuala poate fi utilizata pentru a simula fluxurile de camere CCTV la o instalatie chimica, intr-un tunel sau la stadion pentru instruirea operatorilor in recunoasterea riscurilor si pericolelor. De exemplu observarea unei scurgeri dintr-o instalatie sau un individ suspect intr-o multime.

Se poate implementa orice scenariu dorit, sau se pot creea scenarii ale unor evenimente deja intamplate, pentru analiza sau pentru a invata noi metode si procedee de interventie.

Are integrate module pentru partea medicala, triaj si monitorizare victima.